Ha nem kerülne pénzbe, nem fogadna gyakrabban ügyvédet?
Ha nem kerülne pénzbe, nem fogadna gyakrabban ügyvédet? Nagyon sok esetben csak azért nem visszük végig a vitás ügyeinket, mert macerás az eljárás és többe kerül az ügyvéd, mint a vitatott összeg. Akinek azonban jogvédelem biztosítása van, az nem hagyja magát átverni!

Fuvarozóként biztosan Ön is találkozott már az alábbi problémák valamelyikével: büntetés, bírság kiszabása, koccanásos vita, biztosítói kárrendezési probléma, külföldi baleset közben érthetetlen hatósági intézkedés, szervizelési, garanciaérvényesítési probléma.  Ezekben a vitás esetekben is segíthet egy jó jogvédelem biztosítás 


Előfordult már, hogy fuvarozásból adódóan megbüntették akár Magyarországon, akár külföldön? Eltúlzottnak találta a költségeket? Nem biztos benne, hogy jogszerű volt a büntetés? Szervizzel, volt már vitás helyzete hibás autójavítás, vagy szerviztevékenység miatt? Tudott professzionális segítséget kérni ingyen és azonnal? Van Önnek vagy, a cégének teljes Európában praktizáló jogi képviselője, akit akár hajnalban is felhívhat és tanácsot tud adni, illetve akár külföldön képviselné Önt egy büntető, szabálysértési, vagy kártérítési ügyben?


A mai világban, különösen fontos, hogy ne hagyjuk kizsákmányolni és ellehetetleníteni magunkat. Ez ellen sokszor csak a megfelelő jogi védelemmel tudunk tenni. Kritikus ez olyankor, amikor a munkavégzésünk kerül veszélybe egy jogi sérelem miatt.



Az előbbieknél azonban sajnos komolyabb volumenű károk is előfordulnak, ilyen eset történt meg ügyfelünkkel is, akinek az angliai hatóságok elkobozták a kamionját, mert a rakományban csempészárut találtak, amiről természetesen ügyfelünknek, mint fuvarozónak nem volt tudomása, mégis komoly anyagi veszteséget szenvedett az ügyből kifolyólag. Ha lett volna a fuvarozónak jogvédelem biztosítása, vélhetően hamarabb visszakaphatta volna lefoglalt járművét. Jogi szakértő segített volna neki megállapítani, hogy a megbízóval, speditőrrel, vagy egyéb szereplővel szemben tudja-e érvényesíteni anyagi kárait.  


Biztosítási alkuszként természetesen leggyakrabban azzal az esettel találkozunk, amikor a kárt okozó jármű biztosítója nem téríti meg a károsultat illető kártérítés teljes összegét. Ezekben az esetekben sokszor elegendő egy jogvédelem biztosítás „bemondása is”, a fogaskerekek megolajozása érdekében.


A fenti példák mindegyikére megoldást nyújt a jogvédelem biztosítás, ráadásul rendkívül kedvező díjon.


Mennyibe kerül a jogvédelem biztosítás fuvarozóknak?



Mire fizet a jogvédelem biztosítás?


A biztosítás fedezi az ügyvédi munkadíjat, az első, illetve másodfokú perilletéket, az esetleges szakértői költségeket, fordítási, tolmácsolási költségeket, illetve az utazással, végrehajtással kapcsolatos kiadásokat is. Ezen felül az esetleges pervesztés esetén az ellenérdekelt fél költségeit is a biztosító állja. A kártérítési limit ügyenként 2 400 000 Ft, évente 4 800 000 Ft és 4 800 000 Ft az óvadék szolgáltatás összege is.


A terméket első sorban fuvarozók részére ajánljuk, de természetesen a jogi sérelmek nem csak őket érinthetik, hanem a magánszemélyeket is, ezért számukra is tudjuk javasolni a gépjármű jogvédelem biztosítást.