Munkáltatói felelősségbiztosítás kontra home office
Munkáltatói felelősségbiztosítás kontra home office A koronavírus terjedésének megfékezése érdekében minden felelős munkáltató, ahol arra lehetőség volt már bevezette a home office intézményét, ezzel védelmet biztosítva mind az alkalmazottaik, partnereik és ügyfeleik részére.

A koronavírus terjedésének megfékezése érdekében minden felelős munkáltató, ahol arra lehetőség volt már bevezette a home office intézményét, ezzel védelmet biztosítva mind az alkalmazottaik, partnereik és ügyfeleik részére.


Ilyen helyzetben fontos megvizsgálni, hogy a cég meglévő munkáltatói felelősségbiztosítása, ami fedezetet nyújt a dolgozók munkahelyen, munkavégzés közben elszenvedett balesetiből származó károkra, akkor is fedezetet nyújt-e, ha a munkavállaló a saját otthonából dolgozik és úgy éri baleset, hiszen ebben a helyzetben is megállapítható bizonyos esetekben a munkáltató felelőssége, ami kártérítési kötelezettséggel járhat.


Szeretnénk felhívni a figyelmüket arra, hogy a jelenlegi biztosítási piacon egyes társaságok kizárják a távmunka keretein belül bekövetkező baleseteket a munkáltatói felelősségbiztosítás fedezetei közül, ezért mindenképpen javasoljuk, hogy meglévő biztosítási szerződését vizsgáltassa felül szakemberrel!


A fentiek megvizsgálásában, szakmai tanácsadásban és bármilyen egyéb biztosítási kérdésben állunk szíves rendelkezésükre!