Lakás és ingatlanbiztosítás
Ajánlatkérés

Legnagyobb értékû tulajdonunk ingatlanunk, így fontos, hogy biztonságban tudhassuk azt- ebben nyújt segítséget a lakásbiztosítás.


Ma már lakásunkon és családi házunkon felül nyaralónkat, illetve építés alatt álló ingatlanunkat is biztosíthatjuk.


 Lakásbiztosítás onlineLakásbiztosítás - díjszámítás és kötés Fontos tudivalók a lakásbiztosításrólFontos információk a lakásbiztosításról


 

 Családiház ikerház biztosítás onlineCsaládiház/ikerház biztosítás - díjszámítás és kötés Fontos tudnivalók családi ház biztosításrólFontos információk a családiház/ikerház biztosításról Építés alatt álló ház biztosításÉpítés alatt álló házak biztosítása- díjszámítás és kötés Fontos információk az építés alatt álló házak biztosításárólFontos információk az építés alatt álló házak biztosításáról Nyaraló biztosításNyaralóbiztosítás - díjszámítás és kötés Fontos információk a nyaralóbiztosításrólFontos információk a nyaralóbiztosításról 
A biztosítók jellemzõen csomagtermékeket ajánlanak lakásbiztosítás terén, melyben a vagyonbiztosítás mellett felelõsségbiztosítási körök szerepelnek, de választhatunk többek között baleset, egészség és jogvédelem kiegészítõket is- illetve ma már nagyon sok többletszolgáltatást is kérhetünk biztosításunkba.


Biztosíthatjuk vagyonunkat lakásbiztosítással
 • alapkockázatra ( tûz, elemi kár és vihar)


 • alap és kiegészítõ kockázatra ( üvegtörés, vezetékes víz, betörés stb.)


 • választhatunk extra csomagot (rongálási károk, különleges üveg stb.)


 • köthetünk All-Risk minden kockázatra kiterjedõ lakásbiztosítást. Ez minden hirtelen fellépõ, váratlan eseményre védelmet nyújt (így pl. a vörösiszap elárasztásával kapcsolatban is térültek volna a káresemények)


 
Családi házak biztosításánál érdemes tanácsadóink segítségét is igénybe venni a megfelelõ kockázati körök kiválasztása érdekében. Önálló épület esetében kiemelkedõen fontos lehet olyan extra szolgáltatások kiválasztása, mint a csõtörés kapcsán elfolyt víz térítése, ebtartói felelõsség, vagy a kerítés és egyéb kerti építmények, növényi kultúrák biztosítása. 


Egyedi ajánlatunkhoz válassza
Egyedi lakásbiztosítás díjszámítás és kötés menüpontunkat, és küldje el nekünk a kitöltött adatlapot !


 
 Lakásbiztosítás online átkötés isFontos tudnivalók lakásbiztosítás megkötése elõtt:
 1. Közös képviselõjénél érdeklõdjön, hogy társasházuk rendelkezik e biztosítással- amennyiben igen, pontosan mi van biztosítva- esetleg csak a közös tulajdonú részek, vagy az egész épület- beleértve a lakásokat is. Azt is jegyezze fel, hogy a társasház biztosítása mely biztosítónál található- illetve mi a kötvényszáma- tekinettel arra, hogy amennyiben azonos biztosítóhoz köti egyéni lakásbiztosítását, kedvezmény járhat érte.


 2. ingóságbiztosításnál a biztosító adott ingatlan védettségi szintekhez maximalizált biztosítási értéket állapít meg- így mindenféleképpen olvassuk át a vonatkozó biztosítási feltételt- és lehetõség szerint szereljük fel ingatlanunkat az ott megadott biztonsági eszközökkel.


 3.  A  külön tároló helységeket, mint példáúl a pincékben található lakásonkénti tárolókat- külön fel kell adni a biztosításban- ugyanúgy mint az abban tárolt vagyontárgyakat. Fontos, hogy feltétel szerint amennyiben nagyobb értékû ingóságokat is tárolunk itt, a tárolóhelységnek adott biztonsági elõírásnak kell megfelelnie- ellenkezõ esetben a biztosító nem térít.


 4. fontos, hogy felelõsségbiztosítás is kérjünk a lakásbiztosításba- példáúl ha egy a mi lakásunkhoz tartozó csõ eltörik- és beázást okoz az alattunk lévõ lakásban- azt a felelõsségbiztosításunk terhére rendezhetik.


 5. folyósón és erkélyen tárolt vagyontárgyakban keletkezett károkat a biztosító nem térít.


 6. amennyiben jelzáloggal terhelt lakásunk, a biztosítást a hitelt nyújtó bankra kell engedményeztetni- ez azt jelenti, hogy a lakás teljes megsemmisülése esetén kárkifizetéskor elöszõr a hitelintézet felé fennálló tartozás történik kiegyenlítésre- a maradék összegre vagyunk mi jogosultak.


 7. hasznos lehet az fedezetek közül igényelhetõ assistance/lakásdoktor fedezet, mely példáúl akkor nyújt segítséget, ha duguláselhárításra van szükségünk vagy betörik az egyik ablakunk- azonban ez biztosítási évenként csak egy adott összeghatárig nyújt fedezetet.


 8. Amennyiben a biztosító által javasolt ingatlan négyzetméter árat nem fogadjuk el, és alacsonyabb értéket adunk meg,a biztosító arányos kártérítést alkalmazhat az ingatlant ért kár esetén. 

 Lakásbiztosítás online
Lakásbiztosítás - díjszámítás és kötés


A lakásbiztosítási kalkulátorunkat a fentiek szerint optimalizáltuk

 


 Családi ház biztosítás , ikerház biztosításFontos tudnivalók családiház/ikerház biztosítás megkötése elõtt:
 1. az ingatlan amire kötjük a biztosítást rendelkezzek használatba vételi engedéllyel- illetve a lakottságot is érdemes tisztázni, tekintettel arra, hogy amennyiben nem lakott az épület, az ingóságok csekély mértékben biztosíthatóak, és a biztosító kevesebb szolgáltatást/biztosítási fedezetet nyújt.


 2. ingóságbiztosításnál a biztosító adott ingatlan védettségi szintekhez maximalizált biztosítási értéket állapít meg- így mindenféleképpen olvassuk át a vonatkozó biztosítási feltételt- és lehetõség szerint szereljük fel ingatlanunkat az ott megadott biztonsági eszközökkel.


 3. egy esetleges kárnál kárenyhítési kötelezettségünk van- amennyiben a biztosító megítéséle szerint nem megfelelõen jártunk el, és ezáltal ingatlanunkban nagyobb kár keletkezett - a biztosító elállhat a mulasztásból adódó többletkár kárkifizetéstõl.


 4. Amennyiben az ingatlan értékét nem megfelelõen adtuk meg- és a biztosító magasabb értéket állapít meg példáúl egy teljes megsemmisülést okozó tûznél- arányos kártérítést alkalmazhat.


 5. Karbantartás elmaradásából keletkezõ károkat a biztosító nem térít.


 6. Ma már nagyon sok plusz fedezet közül választhatunk, mint példáúl elfolyt víz térítése,napkollektorok, kerti dísznövényzet, téli kertek, kertben tárolt eszközök-szerzámok  biztosítása


 7.  Külön biztosíthatóak  a kerítések, medencék, kisházak, külön álló garázsok. 

 Családi ház ikerház biztosítás onlineCsaládiház/ikerház biztosítás - díjszámítás és kötés


 


A családiház/ikerház biztosítási kalkulátorunkat a fentiek szerint optimalizáltuk 

 


  Építés alatt álló házak biztosításaFontos tudnivalók építés alatt álló házak biztosításának megkötése elõtt:
 1. Új családi ház/ikerház építése, vagy felújjítása,illetve tetõ ráépítás/beépítés esetén köthetõ.


 2. Ma már lakásbiztosításként köthetõ- csak egy speciális záradékkal kell ellátni a szerzõdést.


 3.  A biztosító által vállalt kockázatokban szerepelhet a be nem épített anyagok betörés fedezete, mint példáúl radiátor, kazán- azonban fontos, hogy a biztosító ezen eszközök biztosítását csak akkor vállalja, ha a feltételek szerint ezt elzárva tudjuk tartani.


 4. alap esetben jellemzõen a biztosítók nem vállalják az ingóságok fedezetet építés alatt álló ingatlanokban.


 5.  a biztosítás megkötése elõtt mindig fontos tisztátni, hogy  az épület lakott, vagy lakatlan, illetve hogy pontosan milyen fedezetekre van szüksége (tûz, elemikár, viharkár, betörés, rongálás)


 6. Az üvegtörés fedezet kizárásra kerül


 7.  Igénybe vett hitelt az építkezéshez- ha igen, akkor a hitelt nyújtó intézet elõírja a biztosítás meglétét- és azt milyen feltételekkel. 

 építés alatt álló házak biztosítása onlineÉpítés alatt álló házak biztosítása- díjszámítás és kötés


 


Az építés alatt álló házak biztosítási kalkulátorunkat a fentiek szerint optimalizáltuk   
 


 nyaraló biztosítás onlineFontos tudnivalók nyaralóbiztosítás megkötése elõtt:
 1. lényeges szempont a biztosító részérõl, hogy az ingatlan lakott, vagy lakatlan- a biztosító káreseménynél ezt ellenõrizheti.


 2. Legfontosabb fedezetek a csõelfagyás, vihar, szél, hónyomás- tekintettel arra, hogy amennyiben ezen eseményeket késõbb észleljük, nagyobb kárt is okozhatnak nyaralónkban.


 3. Melléképületet külön kell biztosítani, azonban amennyiben ebben tároljuk a kerti eszközöket, fûnyírót, bútorokat, olvassuk át a biztosítási feltételekben szereplõ védelmi elõírásokat- hiszen csak ezen feltételek teljesülésével fizet kártérítést a biztosító.


 4. A nyaralóra vonatkozó betörés védelmi elõírásaira is figyeljünk oda!


 5. Olvassuk el, hogy a választott biztosító feltételeiben milyen ingatlan téliesítést vár e- az elsõ, amit elvárnak, az a víztelenítés-, és mindenfékeppen teljesítsük azt- kárigény esetén is fontos, illetve mi sem idegeskedünk egy elfagyott vízcsõ által okozott károk láttán.  

 nyaraló biztosítás onlineNyaralóbiztosítás - díjszámítás és kötés


 


 A nyaralóbiztosítási kalkulátorunkat a fentiek szerint optimalizátluk 


 


vissza
 
Egyedi lakás ajánlatkérés