Állományátvételi tájékoztató [2024-04-10 14:47:53 ]
Állományátvételi tájékoztató
MOK Komplex Kft. ügyfelei részére
Felújítás idején még fontosabb a jó lakásbiztosítás
A tavasz beköszöntével általában beindul az építőipar, de nem csak az új családi- és társasházak ill. ipari létesítmények építési munkálatai kezdődnek meg, hanem elindul a lakásfelújítási szezon is.
Ha nem kerülne pénzbe, nem fogadna gyakrabban ügyvédet?
Nagyon sok esetben csak azért nem visszük végig a vitás ügyeinket, mert macerás az eljárás és többe kerül az ügyvéd, mint a vitatott összeg. Akinek azonban jogvédelem biztosítása van, az nem hagyja magát átverni!
Személybiztosítások a koronavírussal kapcsolatban
Sokakban felmerül az a kérdés, hogy amennyiben rendelkeznek valamilyen személybiztosítással, milyen térítést vehetnek igénybe koronavírus fertőzés esetében.
Munkáltatói felelősségbiztosítás kontra home office
A koronavírus terjedésének megfékezése érdekében minden felelős munkáltató, ahol arra lehetőség volt már bevezette a home office intézményét, ezzel védelmet biztosítva mind az alkalmazottaik, partnereik és ügyfeleik részére.
Ijesztő mértékben emelkedik a munkahelyi balesetek száma! Mit tegyenek a munkáltatók?
A nepszava.hu 2019.03.18-i cikke egy sokkoló adattal kezdődik: a tavalyi év folyamán az előző évhez képest megduplázódott Magyarországon a maradandó károsodást okozó munkahelyi balesetek száma. Ennek az adatnak kapcsán is szükséges felhívnunk a figyelmet, a munkáltatói felelősségbiztosítás fontosságára.
Teszteltük a kárbejelentő applikációt!
A kék-sárga néven ismert nyomtatvány mellett már mobiltelefonos applikációval is intézhetjük a gépjármű kárbejelentést, bármelyik biztosítónál is legyen a kötelezőnk. Kipróbáltuk, és nekünk tetszett!
Önkéntes Nyugdíjpénztár [2018-11-26 14:59:56 ]
Önkéntes Nyugdíjpénztár
Kedves Ügyfelünk! Jelen hírben a nyugdíjpénztárra, mint lehetséges szolgáltatásra szeretnénk felhívni a figyelmét!
Kötelező gépjármű felelősségbiztosítás- baleseti adó változás
2019.01.01.-től a kötelező gépjármű felelősségbiztosítást terhelő baleseti adót felváltja a biztosítási adó.
Irodánk Zárva [2018-10-12 12:45:43 ]
Kedves Ügyfeleink! Irodánk 2018.03.13-án zárva tart. Üdvözlettel: A Hungarorisk Kft. csapata .
Irodánk zárva [2018-03-10 08:40:50 ]
Irodánk zárva
Kedves Ügyfeleink! Irodánk 2018.03.10-én zárva tart. Üdvözlettel: A Hungarorisk Kft. csapata
Újra módosult az építési törvény – 300 nm feletti lakóépület építésénél is egyszerűsített bejelentés
2017.04.27-től lép érvénybe az új építési törvény, melynek pontjai a 300 nm feletti lakóépület engedélyezési eljárását alakítja át.
Kivitelezők kötelező felelősségbiztosítása 2017-től
Megszületett a szabályozás , ami a kivitelező fővállalkozók kötelező biztosítását írja elő 2017-től !
2017- től kötelező építészmérnöki felelősségbiztosítás
2017 január elsején lép életbe, az egyszerűsített építési bejelentési eljárás kapcsán előírt kötelező szakmai felelősségbiztosítási rendszer, amely alapszabályként az építészmérnökre és a kivitelezőre ró biztosítási szerződéskötési és igazolási kötelezettséget. A könnyebb áttekinthetőség miatt most az építészmérnökökre, szakági tervezőkre vonatkozó szabályokat igyekszünk összefoglalni.A kivitelezőkre és műszaki ellenőrökre v
A top 10 legdurvább biztosítási csalása
3. Véletlenül felgyújtotta a sütőt, a kanapét és a kocsit is
A top 10  legdurvább biztosítási csalása
2. Ha már úgyis összetört az a busz, keressünk rajta
MKb Biztosító felvásárlása- mit jelent ez az Ügyfelek részére?
Valószínű év végére lezárul az MKB Biztosító felvásárlása a Cig Pannónia részéről - ennek hatályba lépéséhez még a Gazdasági Versenyhivatal és a Magyar Nemzeti Bank engedélye szükséges.
A top 10 legdurvább biztosítási csalása
1. Véletlenül elcsúsztam, 49-szer
Kötelező mérnöki felelősségbiztosítás - hol tart a szabályozás?
Az előzetes hírek alapján szeptembertől volt várható, hogy az építészeknek, illetve a kivitelezőknek is kötelező felelősségbiztosítást kell majd kötniük a 300 négyzetméter alatti lakóépületek építésénél.
Lakás bérbeadóknak biztosítási kisokos
Az albérletek száma statisztikák szerint egyre csak nő - most abban próbálunk segítséget nyújtani, hogy bérbeadóként mire figyeljünk biztosítási szempontból.
Itt van az Ősz- mire figyeljünk ingatlanainkkal kapcsolatban?
Elérkezett az ősz , sajnos vége a nyárnak. Itt az ideje, hogy a jól megérdemelt nyári pihenés után felkészítsük házunkat, nyaralónkat az őszre illetve a télre.
Egyszerűsödő ügymenet  a gépjármű biztosítások terén
Mostantól az egyik piacvezető biztosító - az Union felé nem kell lejelentenünk, és papírokkal igazolni gépjárművünk eladását, szerződésének szüneteltetését ( ideiglenes forgalomból történő kivonás esetén), végleges kivonását, rendszám módosítását- tekintettel arra, hogy a biztosító a KEK KH adatai alapján automatikusan elvégzi.
A magyarok közel fele kezeltetné magát külföldön, ha komoly betegséget állapítanának meg nála.
Az anyagi és nyelvi korlátok viszont sokakat visszatartanak ettől a lehetőségtől. Legtöbben a kapott diagnózist illetően is szkeptikusnak bizonyultak, négyből három beteg az első diagnózis után további orvosi szakvéleményeket is kérne – derült ki a CIG Pannónia friss felméréséből.
Villámcsapástól tartanak leginkább a hazai lakástulajdonosok
A viharos napok száma hosszú távon trendszerűen növekszik, a viharok a megkérdezettek 23 százalékának okoztak kisebb-nagyobb lakáskárokat az elmúlt öt évben.
Családi ház építésébe kezd? Ezt a cikket mindenképpen olvassa el!
Egy építkezésbe belefogni nem kis feladat- nagyon sok a teendő, a megfelelő szakemberek megtalálásától az adminisztratív és finanszírozási háttér megteremtéséig. Sokaknak nem jut eszébe, hogy az építési folyamatra is biztosítást kössenek, vagy hogy megköveteljék a kiválasztott szakemberektől, hogy biztosítsák tevékenységüket. Pedig a kockázatok sokrétűek- ezek kezelésében próbálunk most egy kis segítséget nyújtani.
Megváltozott törvényi szabályozás- szükséges e még a vezető tisztségviselők felelősségbiztosítása?
A 2014. márciusában életbe lépett törvény szabályozza a vezető tisztségviselők felelősségét. Eddig a törvény úgy határozta meg, hogy a cégvezető harmadik személynek szerződésen kívüli okozott kárért a vezető tisztségviselő, és a társaság egyetemlegesen felel. Így károkozás esetén mindkét szereplőtől követelhető a teljes kártérítés.
Információk a növénybiztosítások kárügyintézéséhez
Az elmúlt időszak rendkívüli időjárása miatt megnövekedett a jég, vihar, felhőszakadás káresetek száma. Az ehhez kapcsolódó biztosítási ügyintézésben, kárbejelentésben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakemberei az alábbi információkkal kívánják a gazdákat segíteni - írja az agrotrend.hu.
Szakmai felelősségbiztosítások: egyre nagyobb elmaradásban a szabályozás
Miközben évről évre jelentősen nő a szakmai szolgáltatásnyújtás során okozott károk nyomán megítélt kártérítések összege, a kapcsolódó kockázatok fedezésére szolgáló szakmai felelősségbiztosítások egyre kisebb hányadát fedezik az ilyen jellegű kifizetéseknek
Kötelező biztosítás drágíthatja az építést
Szeptembertől várhatóan az építészeknek és a kivitelezőknek is kötelező felelősségbiztosítást kell majd kötniük a 300 négyzetméter alatti lakóépületek építésénél - legalábbis az építési törvény júniusi módosítása előírja a kormánynak, hogy dolgozza ki ennek a szabályozását, és információink szerint már el is kezdődött a jogalkotási munka - írja a Világgazdaság.
Nyáron történik a gyerekbalesetek egyharmada
A nyár kiemelten balesetveszélyes időszaknak számít a gyermekek számára, ekkor lényegesen megnő a közutakon, a közterületeken és az otthonokban bekövetkezett balesetek száma.

1   |   2   |   3   |   4   |   5      »      [9]