Unit linked életbiztosítások
A gondoskodás és takarékoskodás kedvelt formája: a unit linked életbiztosítások

Hosszú távú céljai vannak? Takarékoskodna, de úgy gondolja nem tud félretenni? Gyermeke jövőjéről szeretne gondoskodni?

                                                                nyugágyak

A unit linked (befektetési egységhez kötött) életbiztosítás tulajdonképpen egy hosszú távú befektetés kockázati fedezettel bővítve. Az ügyfél által fizetett díjakat a biztosító befekteti és a futamidő leteltével az ügyfél visszakapja a befizetett tőkét és az azon képződött hozamot is. Az ügyfél megválaszthatja, hogy a biztosító milyen portfólióba fektesse a befizetett díjakat (ezek a befektetési egységek) a kockázatvállalási hajlandóságának megfelelően.

Ízelítőül bemutatunk néhány magas hozammal kecsegtető befektetési alapot:

Aegon Közép-Európai Részvény Eszközalap, mely a 2006-os évben 32,64%-os hozamot produlált, ám ez egy viszonylag magas kockázatú befektetési alap. Említésre méltó még az Aegon MoneyMaxx eszközalap, mely a 2006-os évben 14,57%-os hozamot produkált alacsony kockázat mellett. Ebbe az eszközalapba olyan részvényeket és kötvényeket válogatnak össze vegyesen, amelyek biztosan hozamot fognak képezni, pl. energiaszektor, kommunikáció, élelmiszeripar és államkötvények. Szintén érdemes megemlíteni, hogy a Concorde részvény befektetési alap 2006-os évi hozama 33,25% volt. A magas kockázatot vállaló és magas hozamelvárású ügyfeleknek ajánljuk az Aviva Biztosító által értékesített és a Credit Suisse által menedzselt Global Prestige befektetési alapot, mely a világ nagy luxusmárkáiba, ill. a dinamikusan növekvő forgalmú luxusszolgáltatásokat nyújtó cégek (szálloda, kaszinóipar, utazás, vendéglátás) részvényeibe fektet. A hozamelvárás ennél a befektetésnél 40% körüli, de még nem rendelkezünk adattal, mivel ez egy új alap.

A lejáratkori összeg magánszemély szerződő esetén 10 éven túl továbbra is SZJA és kamatadó mentes. Amennyiben a szerződő cég és a UL életbiztosítás kedvezményezettje az alkalmazott magánszemély, a befizetett díjak a cég számára költségként elszámolhatóak, ám  a lejáratkori/visszavásárláskori összeg a magánszemély részére a teljes összegre SZJA fizetési kötelezettséggel jár.

Ez egy kiváló módja a gyermekeink önálló életkezdéséről vagy távoli jövőbeni céljaink finanszírozásáról való gondoskodásnak.
A kockázati elemek (betegség, baleset, halál) lehetővé teszik, hogy egy nem várt tragédia esetén a család anyagi biztonsága megmaradjon.


Mi díjmentesen megkeressük és megkötjük Önnek a piacon fellelhető legoptimálisabb terméket. Minden ügyfelünknek egyéni ajánlatot dolgozunk ki. Amennyiben további kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!


vissza