Gépjármű eredetiségvizsgálók felelősségbiztosítása
Ajánlatkérés

  gépjármû eredetiségvizsgálók szakmai felelõsségbiztosítása

A gépjármû eredetiségvizsgálókat nagy felelõsség terheli, hiszen amennyiben felróható módon a gépjármû eredetére vonatkozó szakvéleményét tévesen állítja ki,és ennek következtében kárt okoz- ügyfele kártérítést követelhet.A felróhatóság akkor áll fenn, ha a szakmai tevékenységet végõ nem úgy jár el, ahogy az adott körülmények alapján elvárható. Erre nyújt fedezetet a szakmai felelõsségbiztosítás.

 

Fontos tudnivalók kötés elõtt: eredetiségvizsgálók felelõsségbiztosítása

- a fedezet kiterjedhet az eredetiségvizsgálatot végzõ vizsgálóra, illetve az adminisztrátorra is- amennyiben a biztosított jogszabály szerint felelõsséggel tartozik értük.
- csak olyan személy lehet biztosított , aki rendelkezik a tevékenységre vonatkozó hatósági engedéllyel. Amennyiben az illetékes hatóság a biztosítottat törli a nyilvántartásból- a biztosító kockázatviselése azonnal megszûnik.
- amennyiben a kár azon adatbázisok, rendszerek hibájából fakad, melyeket a biztosított szabályosan, elõírás szerint a biztosított tevékenységhez használ- a biztosító nem nyújt kártérítést.
- a biztosítási díj alapja az éves árbevétel, így figyeljünk arra oda, hogy minden évben pontos adatot közöljünk, tekintettel arra,hogy amennyiben a közölt és a tényleges árbevétel adat között nagy a különbség, a biztosító kár esetén arányos kártérítést alkalmazhat.

 

Ajánlatkéréshez kérjük kattintson a fent található gombra!


vissza
 
Gépjármű eredeteiségvizsgálók felelősségbiztosítása