Gépjármű eredetiségvizsgálók felelősségbiztosítása
Ajánlatkérés

  gépjármű eredetiségvizsgálók szakmai felelősségbiztosítása

A gépjármű eredetiségvizsgálókat nagy felelősség terheli, hiszen amennyiben felróható módon a gépjármű eredetére vonatkozó szakvéleményét tévesen állítja ki,és ennek következtében kárt okoz- ügyfele kártérítést követelhet.A felróhatóság akkor áll fenn, ha a szakmai tevékenységet végő nem úgy jár el, ahogy az adott körülmények alapján elvárható. Erre nyújt fedezetet a szakmai felelősségbiztosítás.

 

Fontos tudnivalók kötés előtt: eredetiségvizsgálók felelősségbiztosítása

- a fedezet kiterjedhet az eredetiségvizsgálatot végző vizsgálóra, illetve az adminisztrátorra is- amennyiben a biztosított jogszabály szerint felelősséggel tartozik értük.
- csak olyan személy lehet biztosított , aki rendelkezik a tevékenységre vonatkozó hatósági engedéllyel. Amennyiben az illetékes hatóság a biztosítottat törli a nyilvántartásból- a biztosító kockázatviselése azonnal megszűnik.
- amennyiben a kár azon adatbázisok, rendszerek hibájából fakad, melyeket a biztosított szabályosan, előírás szerint a biztosított tevékenységhez használ- a biztosító nem nyújt kártérítést.
- a biztosítási díj alapja az éves árbevétel, így figyeljünk arra oda, hogy minden évben pontos adatot közöljünk, tekintettel arra,hogy amennyiben a közölt és a tényleges árbevétel adat között nagy a különbség, a biztosító kár esetén arányos kártérítést alkalmazhat.

 

Ajánlatkéréshez kérjük kattintson a fent található gombra!


vissza
 
Gépjármű eredeteiségvizsgálók felelősségbiztosítása