Kivitelezők, műszaki vezetők felelősség-biztosítása.
Ajánlatkérés

A kivitelezõk és mûszaki vezetõk szakmai felelõsségbiztosítása a szerzõdésben vállalt építõipari munka irányítására, kivitelezõk mûszaki vezetõk szakmai felelõsségbiztosítása ellenõrzésére terjed ki. Mivel ez a tevékenység a mérnöki felelõsségbiztosítási fedezetbõl jellemzõen kimarad, így erre vagy külön szerzõdést kell kötni, vagy egyedi kiegészítõ záradék alkalmazása szükséges.


Építõipari kivitelezõk szakmai felelõsségbiztosítása  minden építés-szerelési munka tekintetében fedezetet nyújt a szakmai hibákra akkor, ha a jogszabályban elõírt tartalmú és részletezettségû terv alapján zajlik az építkezés.

A megbízó kivitelezõknek sokszor elõírja a szakmai fellelõsségbiztosítást. Ez a fedezet nem váltja ugyan ki a nagy beruházásoknál megszokott ún. C.A.R ( összkockázatú építés-szerelés) biztosítást, felelõsségi szempontból ugyanakkor szélesebb körû védelmet is nyújt: az építés-szerelés fedezet ugyanis jellemzõen nem tartalmazza a kivitelezõi mûhibára visszavezethetõ beruházói igényeket, míg ez a biztosítás kimondottan erre a kockázatra vonatkozik.
Emellett a C.A.R fedezet keretében  csak szerzõdésen kívüli harmadik félnek okozott károk térülnek, melyek nem a szolgáltatás nyújtásából erednek.
Építõipari kivitelezõk szakmai felelõsségbiztosítása ugyanakkor fedezetet nyújt a szakmai hibákkal okozott dologi és személyi sérüléses károkra, valamint a szolgáltatás tárgyában okozott károkra is.Mit is jelent ez a gyakorlatban? Néhány példával megvilágítjuk:


A szerzõdés általában keretbiztosításként jön létre, azaz nem egy projektre vállalja a biztosító a kockázatot, hanem a teljes éves tevékenységre. A biztosítás felmondásig ( 30 nappal a fordulónap elött) automatikusan megújúl.Ajánlatkéréshez kérjük kattintson az Ajánlatkérés ikonra!
 


vissza
 
Kivitelezők, műszaki vezetők felelősség-biztosítása.