Kivitelezők, műszaki vezetők felelősség-biztosítása.
Ajánlatkérés
A kivitelezők és műszaki vezetők szakmai felelősségbiztosítása a szerződésben vállalt építőipari munka irányítására, kivitelezők műszaki vezetők szakmai felelősségbiztosítása ellenőrzésére terjed ki. Mivel ez a tevékenység a mérnöki felelősségbiztosítási fedezetből jellemzően kimarad, így erre vagy külön szerződést kell kötni, vagy egyedi kiegészítő záradék alkalmazása szükséges.


Építőipari kivitelezők szakmai felelősségbiztosítása  minden építés-szerelési munka tekintetében fedezetet nyújt a szakmai hibákra akkor, ha a jogszabályban előírt tartalmú és részletezettségű terv alapján zajlik az építkezés.

A megbízó kivitelezőknek sokszor előírja a szakmai fellelősségbiztosítást. Ez a fedezet nem váltja ugyan ki a nagy beruházásoknál megszokott ún. C.A.R ( összkockázatú építés-szerelés) biztosítást, felelősségi szempontból ugyanakkor szélesebb körű védelmet is nyújt: az építés-szerelés fedezet ugyanis jellemzően nem tartalmazza a kivitelezői műhibára visszavezethető beruházói igényeket, míg ez a biztosítás kimondottan erre a kockázatra vonatkozik.
Emellett a C.A.R fedezet keretében  csak szerződésen kívüli harmadik félnek okozott károk térülnek, melyek nem a szolgáltatás nyújtásából erednek.
Építőipari kivitelezők szakmai felelősségbiztosítása ugyanakkor fedezetet nyújt a szakmai hibákkal okozott dologi és személyi sérüléses károkra, valamint a szolgáltatás tárgyában okozott károkra is.Mit is jelent ez a gyakorlatban? Néhány példával megvilágítjuk:


A szerződés általában keretbiztosításként jön létre, azaz nem egy projektre vállalja a biztosító a kockázatot, hanem a teljes éves tevékenységre. A biztosítás felmondásig ( 30 nappal a fordulónap elött) automatikusan megújúl.Ajánlatkéréshez kérjük kattintson az Ajánlatkérés ikonra!
 


vissza
 
Kivitelezők, műszaki vezetők felelősség-biztosítása.