Lakás és ingatlanbiztosítás
Ajánlatkérés
Legnagyobb értékű tulajdonunk ingatlanunk, így fontos, hogy biztonságban tudhassuk azt- ebben nyújt segítséget a lakásbiztosítás.

Ma már lakásunkon és családi házunkon felül nyaralónkat, illetve építés alatt álló ingatlanunkat is biztosíthatjuk.

 Lakásbiztosítás online


Lakásbiztosítás - díjszámítás és kötés

 Fontos tudivalók a lakásbiztosításról


Fontos információk a lakásbiztosításról

 

 Családiház ikerház biztosítás online


Családiház/ikerház biztosítás - díjszámítás és kötés

 Fontos tudnivalók családi ház biztosításról


Fontos információk a családiház/ikerház biztosításról

 Építés alatt álló ház biztosítás


Építés alatt álló házak biztosítása- díjszámítás és kötés

 Fontos információk az építés alatt álló házak biztosításáról


Fontos információk az építés alatt álló házak biztosításáról

 Nyaraló biztosítás


Nyaralóbiztosítás - díjszámítás és kötés

 Fontos információk a nyaralóbiztosításról


Fontos információk a nyaralóbiztosításról

 


A biztosítók jellemzően csomagtermékeket ajánlanak lakásbiztosítás terén, melyben a vagyonbiztosítás mellett felelősségbiztosítási körök szerepelnek, de választhatunk többek között baleset, egészség és jogvédelem kiegészítőket is- illetve ma már nagyon sok többletszolgáltatást is kérhetünk biztosításunkba.

Biztosíthatjuk vagyonunkat lakásbiztosítással

 • alapkockázatra ( tűz, elemi kár és vihar)

 • alap és kiegészítő kockázatra ( üvegtörés, vezetékes víz, betörés stb.)

 • választhatunk extra csomagot (rongálási károk, különleges üveg stb.)

 • köthetünk All-Risk minden kockázatra kiterjedő lakásbiztosítást. Ez minden hirtelen fellépő, váratlan eseményre védelmet nyújt (így pl. a vörösiszap elárasztásával kapcsolatban is térültek volna a káresemények)

 

Családi házak biztosításánál érdemes tanácsadóink segítségét is igénybe venni a megfelelő kockázati körök kiválasztása érdekében. Önálló épület esetében kiemelkedően fontos lehet olyan extra szolgáltatások kiválasztása, mint a csőtörés kapcsán elfolyt víz térítése, ebtartói felelősség, vagy a kerítés és egyéb kerti építmények, növényi kultúrák biztosítása. 

Egyedi ajánlatunkhoz válassza
Egyedi lakásbiztosítás díjszámítás és kötés menüpontunkat, és küldje el nekünk a kitöltött adatlapot !

 


 Lakásbiztosítás online átkötés isFontos tudnivalók lakásbiztosítás megkötése előtt:

 1. Közös képviselőjénél érdeklődjön, hogy társasházuk rendelkezik e biztosítással- amennyiben igen, pontosan mi van biztosítva- esetleg csak a közös tulajdonú részek, vagy az egész épület- beleértve a lakásokat is. Azt is jegyezze fel, hogy a társasház biztosítása mely biztosítónál található- illetve mi a kötvényszáma- tekinettel arra, hogy amennyiben azonos biztosítóhoz köti egyéni lakásbiztosítását, kedvezmény járhat érte.

 2. ingóságbiztosításnál a biztosító adott ingatlan védettségi szintekhez maximalizált biztosítási értéket állapít meg- így mindenféleképpen olvassuk át a vonatkozó biztosítási feltételt- és lehetőség szerint szereljük fel ingatlanunkat az ott megadott biztonsági eszközökkel.

 3.  A  külön tároló helységeket, mint példáúl a pincékben található lakásonkénti tárolókat- külön fel kell adni a biztosításban- ugyanúgy mint az abban tárolt vagyontárgyakat. Fontos, hogy feltétel szerint amennyiben nagyobb értékű ingóságokat is tárolunk itt, a tárolóhelységnek adott biztonsági előírásnak kell megfelelnie- ellenkező esetben a biztosító nem térít.

 4. fontos, hogy felelősségbiztosítás is kérjünk a lakásbiztosításba- példáúl ha egy a mi lakásunkhoz tartozó cső eltörik- és beázást okoz az alattunk lévő lakásban- azt a felelősségbiztosításunk terhére rendezhetik.

 5. folyósón és erkélyen tárolt vagyontárgyakban keletkezett károkat a biztosító nem térít.

 6. amennyiben jelzáloggal terhelt lakásunk, a biztosítást a hitelt nyújtó bankra kell engedményeztetni- ez azt jelenti, hogy a lakás teljes megsemmisülése esetén kárkifizetéskor elöszőr a hitelintézet felé fennálló tartozás történik kiegyenlítésre- a maradék összegre vagyunk mi jogosultak.

 7. hasznos lehet az fedezetek közül igényelhető assistance/lakásdoktor fedezet, mely példáúl akkor nyújt segítséget, ha duguláselhárításra van szükségünk vagy betörik az egyik ablakunk- azonban ez biztosítási évenként csak egy adott összeghatárig nyújt fedezetet.

 8. Amennyiben a biztosító által javasolt ingatlan négyzetméter árat nem fogadjuk el, és alacsonyabb értéket adunk meg,a biztosító arányos kártérítést alkalmazhat az ingatlant ért kár esetén.

 

 Lakásbiztosítás onlineLakásbiztosítás - díjszámítás és kötés

A lakásbiztosítási kalkulátorunkat a fentiek szerint optimalizáltuk


 

 Családi ház biztosítás , ikerház biztosításFontos tudnivalók családiház/ikerház biztosítás megkötése előtt:

 1. az ingatlan amire kötjük a biztosítást rendelkezzek használatba vételi engedéllyel- illetve a lakottságot is érdemes tisztázni, tekintettel arra, hogy amennyiben nem lakott az épület, az ingóságok csekély mértékben biztosíthatóak, és a biztosító kevesebb szolgáltatást/biztosítási fedezetet nyújt.

 2. ingóságbiztosításnál a biztosító adott ingatlan védettségi szintekhez maximalizált biztosítási értéket állapít meg- így mindenféleképpen olvassuk át a vonatkozó biztosítási feltételt- és lehetőség szerint szereljük fel ingatlanunkat az ott megadott biztonsági eszközökkel.

 3. egy esetleges kárnál kárenyhítési kötelezettségünk van- amennyiben a biztosító megítéséle szerint nem megfelelően jártunk el, és ezáltal ingatlanunkban nagyobb kár keletkezett - a biztosító elállhat a mulasztásból adódó többletkár kárkifizetéstől.

 4. Amennyiben az ingatlan értékét nem megfelelően adtuk meg- és a biztosító magasabb értéket állapít meg példáúl egy teljes megsemmisülést okozó tűznél- arányos kártérítést alkalmazhat.

 5. Karbantartás elmaradásából keletkező károkat a biztosító nem térít.

 6. Ma már nagyon sok plusz fedezet közül választhatunk, mint példáúl elfolyt víz térítése,napkollektorok, kerti dísznövényzet, téli kertek, kertben tárolt eszközök-szerzámok  biztosítása

 7.  Külön biztosíthatóak  a kerítések, medencék, kisházak, külön álló garázsok.

 

 Családi ház ikerház biztosítás online


Családiház/ikerház biztosítás - díjszámítás és kötés

 

A családiház/ikerház biztosítási kalkulátorunkat a fentiek szerint optimalizáltuk 


 

  Építés alatt álló házak biztosításaFontos tudnivalók építés alatt álló házak biztosításának megkötése előtt:

 1. Új családi ház/ikerház építése, vagy felújjítása,illetve tető ráépítás/beépítés esetén köthető.

 2. Ma már lakásbiztosításként köthető- csak egy speciális záradékkal kell ellátni a szerződést.

 3.  A biztosító által vállalt kockázatokban szerepelhet a be nem épített anyagok betörés fedezete, mint példáúl radiátor, kazán- azonban fontos, hogy a biztosító ezen eszközök biztosítását csak akkor vállalja, ha a feltételek szerint ezt elzárva tudjuk tartani.

 4. alap esetben jellemzően a biztosítók nem vállalják az ingóságok fedezetet építés alatt álló ingatlanokban.

 5.  a biztosítás megkötése előtt mindig fontos tisztátni, hogy  az épület lakott, vagy lakatlan, illetve hogy pontosan milyen fedezetekre van szüksége (tűz, elemikár, viharkár, betörés, rongálás)

 6. Az üvegtörés fedezet kizárásra kerül

 7.  Igénybe vett hitelt az építkezéshez- ha igen, akkor a hitelt nyújtó intézet előírja a biztosítás meglétét- és azt milyen feltételekkel.

 

 építés alatt álló házak biztosítása online


Építés alatt álló házak biztosítása- díjszámítás és kötés

 

Az építés alatt álló házak biztosítási kalkulátorunkat a fentiek szerint optimalizáltuk  

 


 

 nyaraló biztosítás onlineFontos tudnivalók nyaralóbiztosítás megkötése előtt:

 1. lényeges szempont a biztosító részéről, hogy az ingatlan lakott, vagy lakatlan- a biztosító káreseménynél ezt ellenőrizheti.

 2. Legfontosabb fedezetek a csőelfagyás, vihar, szél, hónyomás- tekintettel arra, hogy amennyiben ezen eseményeket később észleljük, nagyobb kárt is okozhatnak nyaralónkban.

 3. Melléképületet külön kell biztosítani, azonban amennyiben ebben tároljuk a kerti eszközöket, fűnyírót, bútorokat, olvassuk át a biztosítási feltételekben szereplő védelmi előírásokat- hiszen csak ezen feltételek teljesülésével fizet kártérítést a biztosító.

 4. A nyaralóra vonatkozó betörés védelmi előírásaira is figyeljünk oda!

 5. Olvassuk el, hogy a választott biztosító feltételeiben milyen ingatlan téliesítést vár e- az első, amit elvárnak, az a víztelenítés-, és mindenfékeppen teljesítsük azt- kárigény esetén is fontos, illetve mi sem idegeskedünk egy elfagyott vízcső által okozott károk láttán.

 

 

 nyaraló biztosítás online


Nyaralóbiztosítás - díjszámítás és kötés

 

 A nyaralóbiztosítási kalkulátorunkat a fentiek szerint optimalizátluk

 

 


vissza
 
Egyedi lakás ajánlatkérés