Mérnökök, művezetők szakmai felelősségbiztosítása

Ajánlatkérés
 Mérnökbiztosítás

 műszaki tervező művezető felelősségbiztosítás
Mire vonatkozik a fedezet?
A biztosítási fedezet műszaki tervezéssel, továbbá művezetéssel okozott károkra terjed ki. Káresemény akkor következik be, ha a biztosítottal, alkalmazottjával, vagy a fedezetbe vont alvállalkozójával szemben megbízó kárigénnyel lép fel.

 

Mire köthető biztosítás? mérnök tervező felelősségbiztosítás
A biztosítás megköthető egy projektre, vagy az éves árbevétel alapján az összes tervezési teljesítésre. Az egy projektre szóló biztosítások arányaiban 30-50%-al drágábbak, mint az éves keretszerződés.
Kiterjeszthető a bejelentési időszak, mely az aktív fedezet megszűnését követő tudomásra jutott, de még az aktív fedezet időtartama alatt bekövetkezett károkra vonatkozó szavatossági fedezet. A kötésre vonatkozó szabályok biztosítónként eltérőek.
 

 
 műszaki vezetők felelősségbiztosításaMire kell odafigyelni?
Ha felelős műszaki vezetést is végeznek, fontos, hogy a fedezet erre a szakmai feladatkörre is kiterjedjen.
Amennyiben projektbiztosítást kötnek, a bejelentési időszak időbeli kiterjesztése elengedhetetlen, hiszen az esetleges szakmai hibák rendszerint nem a munkavégzés alatt, hanem az azt követő hónapokban, években válnak ismertté.
 
 

Miért érdemes megkötni? mérnök iroda felelősségbiztosítás
A biztosítás mindig nem várt események bekövetkeztére való felkészülést jelent. Akár egy indokolatlan kártérítési igény, akár egy valóban elkövetett szakmai hiba olyan költségekkel terhelheti meg a mérnöki irodát, melyet már nem tud önmaga finanszírozni.
 
 
 
 
 tervezői felelősségbiztosítás fontosFontos tudnivalók kötés előtt
 
  • A biztosítók általában nem vállalják hulladéklerakók, folyók és egyéb vízfolyások duzzasztó- és vízerőművei, gátjai, továbbá hajózsilipek, árvízkapuk,alagutak, repterek, kikötők tervezésének biztosításá.
  •  Építészeti tervezési tevékenység esetében a tervezői művezetés körében okozott károkra a biztosítási fedezet csak akkor terjed ki, ha a biztosított a művezetést a saját tervei alapján végzi
  • műszaki ellenőri illetve mérnök koordinációs és képviseleti tevékenységre a fedezetet külön ki kell terjeszteni
  • a biztosítás Magyarország területén okozott- bekövetkezett, és érvényesített károkra nyújt fedezetet.
  • amennyiben határozatlan szerződést kötöttünk, melynek díjszámítás alapja az éves árbevétel, akkor az árbevétel adatot minden biztosítási évforuló előtt jelentsük le a biztosító felé- tekintettel arra, hogy nem helyes adat esetén a biztosító arányos kártérítést alkalmaz
  • mindig tisztázzuk, hogy a biztosító az árbevétel  illetve a projekt teljesítési összegénél nettó, vagy bruttó adatot kér.

                                                        Online díjszámításhoz keresse fel oldalunkat a

 mernokbiztositas.hu

 

 


vissza
 
Tervezők, mérnöki irodák felelősségbiztosítása ajánlatkérés