A KGFB törvény módosítása a meglévő szerződéseket támogatja
A KGFB törvény módosítása a meglévő szerződéseket támogatja Azonban idén még érdemes odafigyelnünk szerződésünk évfordulója előtt
2016.03.11-től hatályos az a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási törvény változás, mely arra kötelezi a biztosítókat, hogy az új szerződések ügyfelei ne részesüljenek több díjkedvezménybe, mint a meglévő szerződések ügyfelei.
Eszerint a biztosítók az új ügyfeleket nem csalogathatják be az új szerződésekre adott díjkedvezménnyel, viszont a meglévő kgfb szerződések szerződőit díjkedvezményekkel ösztönözhetik a biztosítónál való maradásra.

Tekintettel arra, hogy a fent említett törvény csak 2016.03.11.-től hatályos, így e dátum előtt meghirdetett kötelező gépjármű felelősségbiztosítási tarifa  még tartalmazhat díjkedvezménybeli megkülönböztetés az új ügyfelek javára.

Van olyan biztosító, aki a törvény hatálybalépése előtt még pár nappal hirdetett tarifát- és  idei évben talán már nem is fog új tarifát közzé tenni. Ennek megfelelően az új szabály sok ügyfélre csak januártól lesz érvényes. Tehát ha a díjszámítás kedvezőbb eredményt hoz, mint a biztosító által küldött index díj, akkor továbbra is van tennivalónk, még ha azonos biztosítónál kötjük is újra kgfb szerződésünket.  Mindig érdemes továbbá utánajárni, a  szerződésünk évfordulója előtt, hogy az összes kedvezményt megkaptuk e, ami jár nekünk- amennyiben nem,  megéri e átkötni , vagy módosítani a szerződést. ( pl. gyermek születése esetén érvényesíteni a kedvezményt).
 
2016.06.15.