Fizetnek, ha eltörik az akvárium
A hazai lakások egy részére egyáltalán nem kötöttek biztosítást a tulajdonosok, ha mégis, akkor is csak alapbiztosítást, ami a tűz és elemi kockázatokon kívül más biztosítási esemény bekövetkezésekor nem fizet. A 130 milliárdos hazai lakásbiztosítási piac új lehetőségekkel bővül, ezzel is próbálják ösztönözni a lakosságot a biztosítások megkötésére, vagy a meglévő biztosítás kiterjesztésére - írja a Világgazdaság.

Az új kockázati elemek bevezetésétől a piac élénkülését várják a szakértők, olyan biztosítási eseményeket is bevonhatunk a szerződésünkbe, ami eddig nem volt elérhető a hazánkban. Egyes biztosítók az új program keretében térítenek a panelhézag hiánya, vagy elöregedése esetén. Új elemek még a tetőszigetelés és a nyílászárók meghibásodása, nyitva felejtett ablak miatti beázás, különleges ablaküvegek, üvegfalak, tükrök megsérülése.

A vandálok ellen biztosíthatjuk a kapu- és a garázsnyitót a kaputelefont, a riasztó- és a megfigyelő rendszereket, fizetik a zárcserét. A biztosító átvállalja az ellopott okmányok és bankkártyák letiltásának és pótlásának a költségeit. Biztosíthatjuk a fagyasztóban tárolt élelmiszereket és fizet a biztosító, ha az eltörött akvárium vize eláztatja a lakásunkat.

Bevezették a háztartási elektromos gépek meghibásodása esetén a javítási költségek egy részének az átvállalását, valamint új lakások esetén fedezik az egy éven belül jelentkező gépészeti és statikai problémákat. Tűz és elemi kár esetén biztosíthatjuk a dísznövényeket, a fákat, a cserjéket és az örökzöldeket. A kiegészítő módozatok az ingóságok értékétől függően 2-3 ezer forintos többletköltséget jelentek a szerződőnek havonta.

Forrás:www.penzcentrum.hu