KGFB kampány 2011: vasárnap díjhirdetés a Borsban és a Nemzeti Sportban!
2011.11.01-től jelentősen növekedhetnek a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási díjak a kormány által kivetendő baleseti adó hatására.

Néhány fontos információ a 2011 novemberében induló gépjármű kampányról:


Hogyan változnak a díjak?

- Megoszlanak a vélemények a díjak várható alakulásáról, de az biztos, hogy sokaknak  az idei évben is megéri biztosítót váltani.
Fontos tudniuk az autósoknak, hogy a tervezett, a hírek szerint az éves kötelező gépjármű felelősségbiztosítási díj 30 százalékának összegével megegyező baleseti adó nem épül be a biztosítási díjakba. Egyelőre e jogszabály csupán tervezet, annak végső formája még nem ismeretes - hangsúlyozza a MABISZ főtitkára. Bár a díjakba nem épül be a baleseti adó, ez nem jelenti azt, hogy azt nem kell majd megfizetni. A biztosítók eddigi tudása szerint, ha megjelenik a jogszabály és így ismertté válik a törvény végső szövege, a biztosítók az adót, annak mértékét külön sorban, a díjtól elkülönítve szerepeltetik majd az értesítőkön.

Mi szükséges a szerződés átkötéséhez?  
Teljes mértékben elkészült a biztosítók közös, káralakulást tartalmazó rendszere, így a Bonus/Malus besorolás érvényesítése egyszerűbbé válhat. Ennek feltétele, hogy átszerződéskor az előzmény szerződésünkről helyes adatokat adjunk meg.
A szerződéskötéshez egyébként elégségesek a forgalmi engedélyben szereplő adatok, valamint néhány személyes adat megadása.

A casco sokkal olcsóbb lehet 
- A casco biztosítások díjai az elmúlt két évben folyamatos csökkenést mutatnak, így érdemes a casco biztosítások díjait is ellenőrizni.
- Számos úgynevezett csökkentett szolgáltatású casco termék jelent meg a piacon, ami azok számára is elérhetővé teszi a biztosítási fedezetet, akik korábban nem rendelkeztek casco biztosítással.
- A Posta Biztosító új casco szerű kiegészítő biztosítással lépett a piacra, mely balesetben történő részvétel esetén nyújt szolgáltatást a károkozónak, saját járművének megcsináltatásához, ez a Posta Biztosítónál megkötött kötelező gépjármű felelősségbiztosítás mellé köthető.

Mit is jelent a csökkentett casco?
- A csökkentett casco azonos szolgáltatási körökre nyújt fedezetet, mint a hagyományos termékek, így lopás, törés és elemi kár kockázatokra.
- A különbség a térítés összegek meghatározásában van. A csökkentett casco úgynevezett avult értéket térít, azaz nem a gyári új alkatrész árát fizeti a biztosító, hanem a gépkocsiban lévő sérült alkatrész tényleges káridőponti értékét. Ez az összeg jellemzően utángyártott alkatrész beszerzésére nyújt megfelelő kártérítési összeget.
- A rezsi óradíjat a biztosító szintén korlátozza, jellemzően 3 500 Ft és 7 000 Ft/óra között, így gépkocsinkat márkaszervizben nem fogjuk tudni  megcsináltatni, csak kisebb szervizek költsége térül.
- A szállítási és tárolási költségek térítésében nincsen különbség.
- Totálkár esetében szintén nincsen különbség a térítési összegek között.

Gépjármű biztosítások díjszámításához, szerződéskötéshez kérjük használja cégünk www.biztositasvalaszto.hu weboldalát.

Miért velünk?
- mert biztosítási szerződéseivel kapcsolatosan egy helyen intézheti ügyeit. Egyszerűen, automata hívásirányítási rendszer nélkül.
- mert ha nálunk köti kötelező felelősségbiztosítását, 500 Ft-tal támogatja az SOS gyermekfalvakat.
- mert kötheti online a www.biztositasvalaszto.hu oldalunkon, vagy kérheti kollégáink segítségét telefonos elérhetőségeinken.