Külföldön is védhet a lakásbiztosítás
A legújabb otthonbiztosítási termékekhez választható kiegészítő biztosítások között már az utasbiztosítás is megtalálható.

A legújabb lakásbiztosítási termékek már nemcsak az otthont védik, de akár az utasbiztosítást is pótolhatják - állítják az Aegon Biztosító szakértői. A kiegészítő termékként megvásárolható utasbiztosítás előnye, hogy a csomag részeként sokszor jóval kedvezőbb áron elérhetőek az önállóan kötött termékeknél, sőt, akár folyamatos védelmet is nyújthatnak az évente ismétlődő egy-két hetes nyaralásokra, anélkül, hogy az ügyfélnek minden egyes utazás előtt új szerződést kelljen kötnie.

A lakásbiztosítási piacon vezető - több mint egymillió szerződést kezelő - Aegon Magyarország nemrég vezette be új Lakás és Szabadidő Biztosítását, melynek kiegészítő elemei számos, a megszokottól eltérő kockázatra is fedezetet nyújthatnak, melyekből az ügyfél igényeinek megfelelően állíthatja össze biztosítási csomagját. A választható kiegészítők között éppúgy szerepel a kockázati életbiztosítás, a balesetbiztosítás, mint a munkanélküliségi biztosítás. Az ugyancsak választható utasbiztosítási konstrukció hasonló szolgáltatást nyújt, mint az önállóan elérhető termékek: így a külföldi orvosi kezelés mellett például a poggyászkár megtérítését is biztosítják - szemben az Európai Egészségbiztosítási Kártya szolgáltatásaival. A síelők számára is megfelelő, mert az esetleges helikopteres mentésre is kiterjed.

A Lakás és Szabadidő Biztosítás védelmet biztosíthat gyakori, de az átlagos szerződésekben többnyire nem szereplő káresemények ellen is. Így az ügyfeleknek már lehetőségük van kiegészítő biztosítást kötni garázsban tartott gépkocsijukra, a sportfelszerelések szabadból történt lopási káraira - emelte ki Vereczki András, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese, hozzátéve: "a lakásbiztosítással már rendelkező, vagy még szerződéskötés előtt álló ügyfeleknek egyaránt érdemes összeállítaniuk az igényeiknek leginkább megfelelő biztosítási csomagot - ebben a biztosító honlapja, vagy a társaság munkatársai segítenek.

Forrás: www.napi.hu