Nincs ok az aggodalomra a MÁV ÁBE ügyfeleinek és hitelezőinek
Nincs ok az aggodalomra a MÁV ÁBE ügyfeleinek és hitelezőinek Az utóbbi napok eseményei a MÁV ÁBE-t érintően, az egyesület vezérigazgatójának előzetes letartóztatása, a vele kapcsolatban felmerült hűtlen kezelés gyanúja, a biztosító szervizek és károsultak felé fennálló százmilliós tartozása és az egyesület élére a PSZÁF által kinevezett felügyeleti biztos kinevezése mind-mind azt a meggyőződést erősíti az egyesület ügyfeleiben, hogy a cég tartozási behajthatatlanok lesznek.

MÁV ÁBE elleni hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt indított eljárás része az egyesület élére PSZÁF biztosok kinevezése, akiknek az a dolga, hogy garantálják az egyesület törvényes működését és a szabályszerű gazdálkodást. Így a biztosító jelenlegi ügyfeleiknek nincs más teendőjük, mint a biztosítási szerződésben vállalt kötelességük teljesítése, azaz az esedékes biztosítási díjak megfizetése.

A PSZÁF felszólította az egyesületet az állomány átruházásának előkészítésére is. A jelenleg érvényes szerződéssel rendelkező ügyfeleket azonban az állomány másik biztosítóhoz történő áthelyezése esetén is a szerződés lejártáig, vagyis 2008.12.31-ig a jelenlegi biztosítási díjuk illeti meg. Javasoljuk azonban minden MÁV kötelező gépjármű felelősség biztosítással rendelkező gépjármű tulajdonos részére 2008.11.01-től a szerződéseinek felülvizsgálatát. Amennyiben az állományátruházásról döntés születik, minden ügyfél írásos tájékoztatást kap.

A PSZÁF biztosok feladata továbbá, hogy a biztosító kárrendezési feladatait is felülvizsgálja és a kárkifizteéseket biztosítsa. Így azon károsultaknak (akár szervíz, akár gépjármű tulajdonos) akiknek a MÁV ÁBE kárkifizetéssel tartozik, azt javasoljuk, hogy kárigényét nyújtsa be az egyesülethez, akkor is ha már ezt korábban megtette.